media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Ondergang AGOVV Apeldoorn een feit door faillissement

Ondergang AGOVV Apeldoorn een feit door faillissement

Het doek is gevallen voor AGOVV Apeldoorn. De Eerstedivisionist is dinsdag door de rechtbank van Zutphen failliet verklaard. De Gelderse club had liefst één miljoen euro nodig om het seizoen af te maken.

AGOVV heeft twee miljoen euro aan langlopende schulden en de Belastingdienst, die nog ongeveer vier ton van de profs tegoed heeft, had het faillissement van AGOVV onlangs al aangevraagd.

Directeur Henk Timmer kwam onlangs met een reddingsplan, maar dat werd door de gemeente afgewezen. Daar kwam nog eens bij dat de gemeente Apeldoorn weigerde de velden van de amateurtak van de club terug te kopen.

Voorafgaand aan de uitspraak van de rechter schermde Timmer met geldschieters, maar zij waren alleen bereid te investeren als er op Sportpark Berg en Bos een multifunctioneel sportpark zou ontstaan. Dat was juist onderdeel van het eerder afgewezen plan.

De KNVB is overigens heel duidelijk in wat er gebeurt nu een faillissement onherroepelijk is uitgesproken. De bond trekt dan dan de licentie in en AGOVV mag niet meer deelnemen aan de competitie. Alle wedstrijden die De Blauwen hebben afgewerkt, zullen als niet gespeeld worden beschouwd. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de stand in de Jupiler League. De periodetitels blijven wel bij de huidige winnaars.

AGOVV heeft wel nog acht dagen om in beroep te gaan. Gebeurt dat niet, dan wordt de club zoals hierboven vermeld geschrapt uit de uitslagen.Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws