Onderbroek voor Lineker hangt klaar, donatie Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Onderbroek voor Lineker hangt klaar, donatie Ronaldo

Gary Lineker moet er toch echt aan geloven bij het BBC-programma Match of the Day. De presentator beloofde vroeg in het vorige seizoen dat hij zijn show in niets meer dan een onderbroek zou presenteren als Leicester City kampioen zou worden. Op dat moment verwachtte niemand nog dat Leicester inderdaad te titel zou pakken. Nu moet Lineker dus op de blaren zitten...

'Ik denk dat Messi nee gaat zeggen tegen Bauza. Dat is wat ik denk, maar ik zou misschien ook fout kunnen zitten.'
Diego Maradona heeft er weinig vertrouwen in dat de nieuwe bondscoach van Argentinië, Edgardo Bauza, het voor elkaar krijgt om Messi terug te laten keren bij de Argentijnse nationale ploeg. Zou Pluisje gelijk krijgen? (Marca)

Olympique Nice brengt op de eerste wedstrijd van het Ligue 1-seizoen tegen Stade Rennes  een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag van vorige maand in Nice op Quitorze Juillet. De spelers dragen dan een speciaal ontworpen wit shirt, waarop de namen van de 85 dodelijke slachtoffers staan afgedrukt. De namen vormen samen een hart. Indrukwekkend!

• Het geboorte-eiland van Cristiano Ronaldo, Madeira, gaat gebukt onder bosbranden. En dus steekt de Portugese sterspeler zijn voormalig eilandgenoten een hart onder de riem!

• Geschiedenis! Precies twintig jaar geleden speelde NAC Breda de openingswedstrijd in het nieuwe stadion tegen Grêmio.

'Het zou geweldig zijn als Bastian Schweinsteiger het shirt van de Kickers zou dragen. Hij zou een perfect uithangbord voor ons zijn.'
• Marc-Nicolai Pfeifer, de commercieel directeur van de Stuttgarter Kickers dat uitkomt in de Duitse Regionalliga, hoopt op de komst van middenvelder Bastian Schweinsteiger, die mag vertrekken bij Manchester United. Zou Schweini geïnteresseerd zijn? (Sport1)

• Precies een jaar geleden bezorgde voormalig ADO-doelman Martin Hansen de Hagenezen een punt tegen PSV (2-2). Wat een waanzinnige goal!

'Ik was geschokt toen ik Higuain zag, hij is nog dikker dan ik. Ze hebben negentig miljoen euro voor hem betaald en hij meldde zich als een klein varkentje bij de club'
• Voormalig Real Madrid-middenvelder Robert Prosinecki heeft hard uitgehaald naar Gonzalo Higuaín. De Kroaat vindt de nieuwe spits van Juventus iets te vadsig… (De Kroatische krant Jutarnji)

• We besteden in de regel weinig aandacht aan de verwikkelingen in de derde divisie van Guatemala. Nu wel, om onze afkeuring uit te spreken over deze schandalige aanval op een scheidsrechter.

• Onlangs kwam al naar buiten dat een tweede avontuur van Marco van Ginkel bij PSV van de baan is vanwege medische redenen. Op Instagram bedankt hij alle betrokkenen in Eindhoven voor de steun tijdens zijn eerste periode in Eindhoven.

• Doordat de komst van Van Ginkel dit jaar uitblijft, moet hij het zonder de nieuwe PSV-pakken doen.

• Zomaar een wedstrijdbeeld uit het duel tussen de olympische vrouwenploegen van Zuid-Afrika en Brazilië. Een typisch gevalletje mannelijk verdedigen

'In de toekomst sta ik mijn premies van de nationale ploeg af aan een goed doel'
Een actie die wat ons betreft wel opvolging mag krijgen. Manchester City-verdediger Vincent Kompany kondigt aan zijn toekomstige bonussen bij de nationale ploeg af te gaan staan aan goede doelen. Op Facebook legt de Belg uit hoe hij tot zijn besluit is gekomen.

• We kennen Philipp Lahm nu nog als voetballer van Bayern München, maar in de toekomst zou dat wel eens anders kunnen worden. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge acht de nu 32-jarige verdediger annex middenvelder op den duur uitermate geschikt om als technisch directeur aan de slag te gaan. De Duitser heeft nu nog een contract tot medio 2018. 'Hij kan in die rol zeker belangrijk blijven voor de club', vertelde Rummenigge. (BILD)

'We hebben geen enkel budget overschreden, en feit is dat deze selectie weer wat breder is dan vorig jaar. Die concurrentie is goed en gezond, het seizoen is lang. Voor Feyenoord telt het dat we veel posities dubbel hebben bezet.'
Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, noemt de 'dure bank' van Feyenoord relatief. Hij ziet ook de positieve kant van reserverollen voor spelers als Bilal Basaçikoglu, Marko Vejinovic, Michel Kramer, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. De bestuurder is blij met de rust, die momenteel heerst in Rotterdam-Zuid nadat hij het afgelopen jaar zowel intern als extern flinke kritiek kreeg. 'Natuurlijk is kritiek niet altijd leuk, maar geloof me: na 22 jaar weet ik echt wel hoe het voetbal werkt.' (AD)

• Een aanwinst voor PSV! Het betreft geen voetballer, althans geen speler met daadwerkelijk voetbalschoenen aan. Het gaat om iemand met snelle vingers. PSV kondigde immers aan een gamer aan te gaan trekken die de club gaat vertegenwoordigen op nationale en internationale toernooien. Uiteindelijk zal de winnaar van een toernooi deze transfer in de wacht slepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.