Onder Hiddink herboren Diego Costa neemt wraak op Arsenal

Reacties

Guus Hiddink heeft in de Londense kraker met 1-0 van Arsenal gewonnen. De manager van Chelsea zag spits Diego Costa de enige treffer van de middag maken, waardoor de Nederlandse interim-trainer nog ongeslagen is en Arsenal even een pas op de plaats moet maken.

Onder Hiddink herboren Diego Costa neemt wraak op Arsenal

Na een levendige openingsfase met onder meer een grote kans voor Willian bleek een actie in de achttiende minuut cruciaal. Willian stuurde Diego Costa met een steekbal weg en Arsenal-verdediger Per Mertesacker velde de Chelsea-spits met een sliding (zie foto midden). De Duitser moest inrukken met een rode kaart en daarmee wachtte Arsenal een loodzware opgave.

Die opgave werd alleen maar zwaarder toen Diego Costa vijf minuten later bij de eerste paal op aangeven van Branislav Ivanovic de score opende (foto boven) en oud-Chelsea-goalie Petr Cech passeerde. Met zijn achtste competitiegoal nam de Spaanse international wraak op Arsenal en bewaker Gabriel, die direct na de rode kaart voor Mertesacker werd gebracht als vervanger van spits Olivier Giroud om de balans te herstellen. In het eerdere duel op Stamford Bridge (2-0) had de Chelsea-spits het immers voortdurend aan de stok met de Arsenal-verdediger, die in dat duel bij een opstootje een rode kaart kreeg. Terwijl die kaart werd geseponeerd, hield Diego Costa aan zijn gewelddadige gedrag in dat duel wél een schorsing over.

Hét moment uit het duel. Per Mertesacker velt Diego Costa met een sliding en moet daarna met een rode kaart inrukken.
Hét moment uit het duel. Per Mertesacker velt Diego Costa met een sliding en moet daarna met een rode kaart inrukken.

Met tien man bleef Arsenal in het vervolg van het duel voortdurend in de wedstrijd. Chelsea was immers niet bij machte om de man-meer-situatie in de score uit te drukken en kwam in de slotfase bij diverse scrimmages nog goed weg. Maar The Blues hielden stand, omdat bij Arsenal ook de rentree van aanvaller Alexis Sánchez geen soelaas bood. Door de nipte nederlaag zijn The Gunners  na remises tegen Liverpool (3-3) en Stoke City (0-0) inmiddels al drie competitieduels op rij zonder zege. Daarom deelt de ploeg van manager Arsène Wenger nu de tweede stek met Manchester City, op drie punten achter revelatie en koploper Leicester City.

Titelverdediger Chelsea heeft liefst zestien punten minder dan de stadgenoot en is daarmee dertiende. Toch heeft Hiddink het in Londen wel redelijk op orde. De voormalige bondscoach zat in zeven officiële duels op de bank en verloor daarin nog niet (drie zeges). In competitieverband is het wel pas zijn tweede zege, aangezien eerder alleen van Crystal Palace werd gewonnen en hij telkens een punt pakte tegen Watford, Manchester United, West Bromwich Albion en Everton.

Spitspositie
Toch zal ook Hiddink zich zorgen maken. De Varssevelder zat al dun in zijn spitsen en zag tot overmaat van ramp matchwinner Diego Costa met bovenbeenklachten – een blessure die hem in het verleden al veelvuldig parten speelden – uitvallen. Nog onduidelijk is of de herboren spits daardoor wedstrijden zal moeten missen. Duidelijk is wel dat de veelbesproken aanvaller zich weer goed voelt. Van zijn tien officiële treffers maakte hij er immers zes sinds Hiddink op Boxing Day officieel aan zijn tweede tijdperk als Chelsea-manager begon. Tegenover het uitvallen van Diego Costa stond voor Hiddink wel weer de rentree van Eden Hazard.

Arsenal zit in een dipje en won drie keer op rij niet. Er wacht Arsène Wenger nu een thuisduel met het Southampton van Ronald Koeman om weer eens te winnen.
Arsenal zit in een dipje en won drie keer op rij niet. Er wacht Arsène Wenger nu een thuisduel met het Southampton van Ronald Koeman om weer eens te winnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.