Onbewust imitatiegedrag Roda JC en NEC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Zowel Roda JC Kerkrade als NEC kan een zege goed gebruiken na een zwakke reeks.

Onbewust imitatiegedrag Roda JC en NEC
Speelronde: 8
Aftrap: zaterdag 1 oktober, 19.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Roda JC wacht ruim anderhalve maand in het nieuwe seizoen nog steeds op zijn eerste overwinning. De Limburgers speelden drie keer gelijk en gingen vier keer onderuit. NEC staat op plaats vijftien net boven de beruchte degradatiestreep met zes punten.

• NEC wint zelden op bezoek bij Roda JC. De Nijmegenaren zetten slechts vier van de vorige 33 Eredivisie-duels in Kerkrade in winst om. Roda JC realiseerde 22 zeges. Tot zeven keer bleef een winnaar uit.

• De voorbije seizoenen legden Roda JC en NEC hetzelfde parcours af, met een degradatie in 2014, een promotie in 2015 en handhaving in 2016. In het lopende seizoen doen beide clubs ook weinig voor elkaar onder.

• Nooit peurde Roda JC minder punten dan nu (drie) uit de eerste zeven speelrondes als in het lopende seizoen. De Limburgers wachten inmiddels ook al negen thuiswedstrijden op een overwinning, een negatief clubrecord.

Zowel Roda JC als NEC komt deze jaargang moeizaam tot scoren.
Zowel Roda JC als NEC komt deze jaargang moeizaam tot scoren.

• De formatie van coach Yannis Anastasiou kwam al 450 minuten niet tot scoren in de Eredivisie. Het clubrecord van 549 minuten zonder doelpunt kan tegen NEC nog niet worden geëvenaard, maar er kan wel een flinke stap in die richting worden gedaan.

• Ook voor NEC is scoren een probleem. De Nijmegenaren wachten al vier competitiewedstrijden op rij op een doelpunt. De laatste keer dat NEC vijf Eredivisie-duels achtereen zonder treffer bleef, was in het seizoen 1990/91.

• Met Roda JC en NEC betreden twee sportieve ploegen het strijdperk. Alleen PSV maakte deze jaargang minder overtredingen (zestig) dan NEC (zeventig) en Roda JC (75).

• NEC wacht sinds de 2-4 winst bij AZ al bijna een jaar op een uitzege in de Eredivisie. De serie behelst inmiddels al veertien duels. Tussen maart 2013 en februari 2014 stokte de teller bij zestien wedstrijden op vreemde bodem zonder zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.