Onana weigert oproep en zorgt voor woede Kameroen

Reacties

André Onana heeft aan de voetbalbond (Fecafoot) van Kameroen laten weten dat hij zich niet bij de selectie voor de Afrika Cup wil voegen. De bond beraadt zich op verdere stappen.

Onana weigert oproep en zorgt voor woede Kameroen

Onana heeft zijn uitnodiging geweigerd omdat hij zich wil concentreren op de concurrentiestrijd bij Ajax met Tim Krul, meldt Fecafoot. De twintigjarige Onana was de afgelopen maanden eerste keeper in Amsterdam, maar destijds was de van Newcastle United gehuurde Krul geblesseerd.

'Er is een aantal spelers dat zijn eigen belang boven dat van de nationale ploeg plaatst. De bond behoudt zich het recht voor om maatregelen te treffen tegen deze spelers, zoals de FIFA-regels voorschrijven', aldus een verklaring van bondscoach Hugo Broos en Fecafoot.

Behalve Onana hebben liefst zes andere internationals een oproep om uiteenlopende redenen geweigerd. Dat zijn Guy Goland Ndy Assembé (AS Nancy), Joël Matip (Liverpool), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Maxime Poundjé (Girondins Bordeaux), André Zambo Anguissa (Olympique Marseille) en Ibrahim Amadou (Lille).

Kameroen speelt in de groepsfase van het toernooi om de Afrika Cup tegen Burkina Faso, Guinea-Bissau en gastland Gabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.