Onana overtuigt Bosz en Ajax-leiding

Ajax wil verder met André Onana. De Amsterdammers gaan de twintigjarige doelman, die nog tot medio 2018 vastligt, nog deze maand een nieuw contractvoorstel doen.

Onana overtuigt Bosz en Ajax-leiding

Onana, die twee jaar geleden overkwam Barcelona, heeft zich dit seizoen opgewerkt tot eerste doelman. Na het vertrek van Jasper Cillessen haalde de club Tim Krul op huurbasis, maar de doelman had nog maanden nodig om te herstellen van zijn zware knieblessure. Inmiddels is Krul weer volledig fit, alleen overtuigt Onana onder de lat. Afgelopen week haalde hij ook nog eens opgelucht adem. Onana hoefde definitief niet naar Gabon om als tweede keeper van Kameroen de strijd om de Afrika Cup te beleven. De doelman maakte al maandenlang duidelijk dolgraag bij Ajax te willen blijven, om zijn plek onder de lat te behouden.

Afgelopen zaterdag mocht Krul een helft keepen met de B-keus van Ajax, in het oefenduel met Excelsior (1-3). Het basiselftal overtuigde vervolgens tegen Red Bull Leipzig (5-1), met Onana onder de lat. De aanwezigheid van Krul in Amsterdam is minder noodzakelijk dan eind augustus werd ingeschat. 'Toch begrijp ik nog altijd heel goed dat de club eind augustus die keuze heeft gemaakt', zegt Bosz in de nieuwe VI. 'Het was destijds nog onduidelijk hoe Onana zich zou ontwikkelen. Hij heeft overtuigd en ik ben dan ook zeker te spreken over zijn groei. Onana is voor ons een betrouwbare doelman. Dat word je niet als je even een wedstrijdje goed speelt, maar moet je over een langere periode aantonen. Dat heeft André gedaan.'

Onana kwam in de eerste seizoenshelft tot twintig officiële duels voor de hoofdmacht van Ajax, waarin hij liefst tien keer de nul wist te houden. De Afrikaan heeft niet alleen Bosz, maar ook de clubleiding van Ajax overtuigd van zijn kwaliteiten. Op korte termijn kan hij een aanbieding om zijn contract te verlengen tegemoet zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen