Onafhankelijk onderzoek naar WK-bid Nederland

Reacties

Op verzoek van het ministerie van Sport komt er een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke illegale praktijken rond de WK-kandidatuur van Nederland en België.

Onafhankelijk onderzoek naar WK-bid Nederland

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is de berichtgeving over de mogelijke onrechtmatigheden bij de poging het WK naar De Lage Landen te halen aanleiding om een onafhankelijk onderzoek te gelasten.

De KNVB staat open voor een dergelijk onderzoek, dat komt naast de al ondernomen pogingen van de bond om duidelijkheid te verschaffen. In Zeist zijn al dossiers over het mislukte WK-bid bekeken, maar is het nog te vroeg om daaruit iets te kunnen concluderen.

Regeringspartij PvdA wil dat het niet alleen blijft bij het openbaar maken van alle relevante documenten. Volgens Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken moeten ook betrokkenen aan de tand worden gevoeld, waarbij hij denkt aan Harry Been. 'Hij was nauw betrokken bij de besluitvorming en onderhield de contacten met de Tweede Kamer tijdens de WK-kandidatuur. Met hem hebben we het toen ook over transparantie gehad', aldus Van Dekken in de Volkskrant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.