Omstreden penalty helpt Napoli tegen Palermo op weg

Palermo was in Napels na de eerste helft al geslagen. Napoli had mede dankzij een discutabele strafschop een beslissende marge opgebouwd (2-0).

Edison Cavani zette na ruim een kwartier Napoli op voorsprong. De aanvaller maakte dankbaar gebruik van de kans die scheidsrechter Andrea De Marco hem bood. Een ogenschijnlijk onschuldige handsbal van Milan Milanovic was tot woede van Palermo de aanleiding voor de strafschop.

Napoli zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong. Marek Hamsik profiteerde van het voorbereidende werk van Goran Pandev, die met de rug naar het doel zijn Slowaakse teamgenoot in stelling bracht. Ondanks kansen voor beide ploegen kwam er na rust geen verandering meer in de stand.

Door de zege handhaafde Napoli zich op de derde plaats in de Serie A en kan het afwachten hoe de concurrenten Internazionale, Udinese en Lazio het er vanaf brengen woensdag tegen Parma, Cesena en Siena. Foto: VI Images