Omstreden goal Ibrahimovic breekt verzet Bastia

Met zijn vijfde doelpunt in zijn zesde duel in de Ligue 1 heeft Zlatan Ibrahimovic Paris Saint-Germain bij Bastia over het dode punt geholpen. De Zweed zorgde ook voor zekerheid over de winst (0-2).

Met Gregory van der Wiel als bankzitter had Paris Saint-Germain het lastig bij Bastia. Het was aan doelman Salvatore Sirigu te danken dat de Parijse koploper bij rust niet op achterstand stond. De vervanger van geblesseerde Kevin Trapp kwam als winnaar uit de bus bij een een-tegen-een-duel met Gaël Danic.

Ook na rust beet PSG zich lang stuk op de defensie van Bastia, dat zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd liet. Maar in de 72ste minuut werd de ban toch gebroken door de Parijse gasten. Zlatan Ibrahimovic tekende voor de treffer, maar hij mocht van geluk spreken dat de goal niet werd afgekeurd wegens buitenspel van zowel de Zweed als aangever Edinson Cavani. De Uruguayaan kon vervolgens door terug te leggen een assist bijschrijven.

In de 83ste minuut bestond er geen twijfel over de 0-2 van Ibrahimovic, toen hij op aangeven van Serge Aurier opnieuw van zich deed spreken. Het was de genadeklap voor Bastia. Dankzij de zege bevestigde PSG de koppositie in Ligue 1, waarin de eerste tien wedstrijden een oogst van 26 punten hebben opgeleverd.