Omhaal Pellè brengt Koemans Southampton zege

Southampton heeft zich gehandhaafd in de top van de Premier League. Graziano Pellè was de gevierde man na het thuisduel met Queens Park Rangers (2-1).

Na twee wedstrijden droogstaan bewees Pellè zaterdag in St. Mary’s Stadium zijn grote waarde voor Southampton. De Italiaanse spits bracht The Saints de vierde zege met een fraaie omhaal, nadat hij de bal had gekregen van Dusan Tadic.

De treffer na ruim een uur was een antwoord op de gelijkmaker van Queens Park Rangers enkele minuten ervoor, die qua schoonheid niet onderdeed voor die van Pellè.  Charlie Austin nam de bal met de rug naar het doel met rechts zeer fraai aan, om vervolgens in één beweging met links uit de draai raak te schieten.

Daarmee poetste Austin weliswaar de openingstreffer van Ryan Bertrand weg, maar het resultaat was uiteindelijk teleurstellend door toedoen van Pellè. QPR ontsnapte aan een grotere nederlaag toen Tadic in de blessuretijd de paal raakte.

Door de zege blijft Southampton in het spoor van koploper Chelsea, dat drie punten voorsprong houdt op de ploeg van Koeman. Queens Park Rangers, dat aantrad met Leroy Fer, blijft door het verlies onder de rode streep staan.