Olympische Spelen: Mexico stunt tegen Brazilië in finale

Tijdens de Olympische Spelen volgt Voetbal International het voetbaltoernooi voor de mannen op de voet. Iedere speeldag brengen we een overzicht met de wedstrijden. Brazilië - Mexico 1-2

Mexico heeft in Londen beslag gelegd op de gouden medaille in het olympisch voetbaltoernooi. In de eindstrijd werd Brazilië, de grote favoriet, verslagen. Al na 28 seconden viel de openingstreffer op Wembley, want na een fout van Rafael kon Oribe Peralta de 1-0 maken. Het betekende alweer de derde treffer dit toernooi van de dispensatiespeler van Mexico.Het antwoord van Brazilië liet lang op zich wachten en bondscoach Mano Menezes besloot na een half uur dan ook in te grijpen: Hulk kwam erin voor Alex Sandro en dat had meteen effect. Kort na zijn invalbeurt moest Mexico-doelman José Corona redding brengen op een schot van Hulk en Brazilië leek wakker geschud.In de 41ste minuut kregen de Zuid-Amerikanen, die nog nooit goud wonnen op de Olympische Spelen, opnieuw een grote kans. Maar na een combinatie met Neymar en Leandro Damião schoot Marcelo naast. Ook nog voor rust kopte Rômulo naast, terwijl Neymar zijn schot van afstand naast zag gaan.Brazilië begon ook goed aan de tweede helft en opnieuw stichtte Neymar gevaar met een poging van afstand, maar daarna ging de storm liggen. Mexico bleef eenvoudig op de been en werd steeds gevaarlijker. In de 64ste minuut schoot Marco Fabián met een omhaal op de lat en acht minuten later kopte dezelfde middenvelder uit een hoekschop rakelings over het doel van Gabriel.Een kwartier voor tijd was het alsnog raak en zorgde Peralta met zijn tweede doelpunt van de middag voor de beslissing. De spits kopte een vrije trap binnen, waardoor de wedstrijd gespeeld was. In blessuretijd zorgde Hulk nog wel voor de 1-2, maar daar bleef het bij. Oscar kreeg daarna weliswaar een goede kopkans, maar tot opluchting van Mexico kopte hij naast.Waar Brazilië eerder al twee keer een zilveren en twee bronzen medailles won op de Olympische Spelen, was het voor Mexico de eerste plak. En dan meteen goud, het grote doel van Brazilië. <br /><br /> Foto: VI Images