Olympische droom Guardado doorkruist plannen PSV

Reacties

Andrés Guardado heeft na het afronden van de titelrace met PSV in de Eredivisie een nieuw doel voor ogen. De 29-jarige middenvelder wil als dispensatiespeler met Mexico de titel verdedigen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Olympische droom Guardado doorkruist plannen PSV

Het belooft een drukke zomer te worden voor Guardado, want van 3 tot en met 26 juni staat in de Verenigde Staten ook al de Copa América Centenario op het programma. 'Ja, ik speel de Copa América', vertelt de 122-voudig international aan de NOS. 'En het ligt eraan hoe het gaat, maar misschien kan ik ook naar de Spelen.'

Dat wordt mogelijk een lastig verhaal. Het olympisch voetbaltoernooi in Brazilië vindt plaats van 3 tot 20 augustus. Bij een eventueel kampioenschap speelt PSV op 31 juli tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Worden de Eindhovenaren tweede achter Ajax, dan wachten in de weken vóór en na de seizoenouverture in De Arena al de duels in de derde voorronde van de Champions League.

Guardado snapt welke belangen er spelen, maar wil graag naar de Olympische Spelen. 'Het is een prachtig toernooi, waarop ik heel graag wil spelen. We zien wel wat er gebeurt. De Spelen zijn een unieke kans. Je moet keuzes maken', aldus de Mexicaan, die vier jaar geleden in Londen ontbrak toen de Mexicaanse ploeg verrassend de olympische titel greep door in de finale Brazilië te verslaan.

De kans is aanwezig dat het de dit seizoen allerminst blessurevrije Guardado ook nu weer niet gegund is, zeker als PSV het in de titelstrijd aflegt tegen Ajax. 'Het is een mooie droom voor Guardado. Maar als we de voorronde Champions League spelen dan is het uitgesloten', vertelt technisch directeur Marcel Brands, die vrijdag zijn contract met PSV verlengde tot 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.