Olympique Marseille overklast Willem II

Willem II werd in Albertville afgedroogd door Olympique Marseille. Het werd 5-0 voor de Franse topclub.

Bij Willem II maakte de van Hertha BSC overgenomen Ben Sahar zijn debuut. De Israëlische spits beleefde echter een vervelende avond, want het lukte zijn ploeggenoten niet of nauwelijks om hem in stelling te brengen.

Marseille daarentegen creëerde kans op kans. Florian Thauvin zette in de 21ste minuut een vrije trap om in een doelpunt. Niet veel later nam Gilbert Imbula de 2-0 voor zijn rekening. Nadien voorkwam doelman Kostas Lamprou (foto) met een paar prima saves een grotere voorsprong voor de Fransen. Acht minuten na rust moest hij zich alsnog gewonnen geven op een inzet van Michy Batshuayi.

Vlak voor tijd maakte Benoit Cheyrou er 4-0 van, voordat Batshuayi de eindstand vanaf de strafschopstip op 5-0 bepaalde. Willem II besluit zijn trainingskamp in Frankrijk woensdag met een duel met Saint-Étienne.