Olympique Marseille met derde keeper tegen Bayern

Olympique Marseille treedt woensdag in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München aan met zijn derde keeper. Trainer Didier Deschamps heeft besloten de Braziliaan Elinton Andrade (32) in het doel te posteren.

Olympique Marseille met derde keeper tegen Bayern

Eerste keus Steve Mandanda is geschorst vanwege zijn rode kaart in blessuretijd van het laatste Champions League-duel bij Internazionale. Zijn vervanger was destijds Gennaro Bracigliano, maar de vaste tweede man blunderde vorige week dinsdag opzichtig tijdens de bekeruitschakeling van Olympique Marseille door derdeklasser Quevilly (2-3).

'Zowel vanuit sportief als menselijk oogpunt is het geen makkelijke keuze, maar dit is denk het ik het beste voor het team', zegt Deschamps over de keuze voor de international onervaren Andrade. Dit seizoen kwam de Zuid-Amerikaan nog geen enkele keer in actie voor Les Phocéens. 'Of het een risico is?', herhaalt Deschamps de vraag. 'Wat is risico? Ik kan nu eenmaal niet over mijn eerste doelman beschikken.'

Tot het laatste moment moet de oefenmeester, wiens team zeven van de laatste acht officiële wedstrijden heeft verloren, afwachten of aanvaller André Ayew kan spelen. De Ghanees kampt met nekklachten. Verdediger Souleymane Diawara viel afgelopen weekend weg met een kruisbandblessure. De kwartfinaleplaats van Olympique Marseille is de beste prestatie sinds het seizoen 1992/93, het jaar dat de eindzege werd behaald.

'Het doel is om thuis in ieder geval de nul te houden', zegt Deschamps. 'Bayern is favoriet en een kanshebber voor de titel. We moeten ervoor zorgen dat Mario Gomez weinig bruikbare ballen krijgt. Als dat lukt kunnen we geschiedenis schrijven.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's