Olympique Lyon voor 'nieuwe start' met rentree López

Lisandro López verwacht vrijdag zijn rentree te maken als Olympique Lyon in eigen huis aantreedt tegen Stade Rennes. Met de Argentijnse topschutter, die twaalf weken was uitgeschakeld door een enkelblessure, heeft trainer Rémi Gare voor het eerst dit seizoen de beschikking over een complete basiskern.

Olympique Lyon voor 'nieuwe start' met rentree López

'We maken een nieuwe start', zo omschrijft Garde. In augustus zag de oefenmeester onder anderen captain Cris en spelmaker Yoann Gourcuff met uiteenlopende blessures langdurig wegvallen. Ook Michel Bastos was de voorbije weken niet inzetbaar. Vooral in de zogeheten topduels dit seizoen werd López node gemist.

Het plan van Garde is om de topschutter (zeventien competitiegoals in het voorbije seizoen) tegen Stade Rennes al dan niet als invaller speeltijd te geven. Uiteindelijke doel is dat hij klaar is voor een basisplaats in het Champions League-duel met Ajax van komende dinsdag.

'Gebaseerd op het talent dat hij begin dit seizoen etaleerde, kan ik niet wachten tot hij weer gaat voetballen', aldus de coach. In de eerste vier competitieduels van dit seizoen scoorde López twee keer. 'Licha is niet een man van heel veel woorden, maar alleen al zijn aanwezigheid op de bank zou voor iedereen een stimulans betekenen', vult ploegmakker Maxime Gonalons aan. 'Op het veld is hij de chef van het orkest, hij organiseert de boel.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's