Olympique Lyon pakt zesde supercup op rij

FC Sochaux mocht heel even dromen van de Franse supercup. Maar langer dan vijf minuten hielden de Sochaliens hun voorsprong op Olympique Lyon niet vast. Voor de zesde opeenvolgende maal veroverde L'OL deze trofee: 2-1.

Sochaux en Lyon zorgden voor een onderhoudende wedstrijd. Sochaux was niet bang, maar moest het afleggen tegen de sterke ploeg van coach Alain Perrin. Toch kwam de bekerwinnaar op een voorsprong. In de veertiende minuut verscheen Valter Birsa alleen voor doelman Grégory Coupet: 1-0.

Zes minuten later tekende Sidney Govou al voor de gelijkmaker. Hij scoorde vanuit moeilijke hoek op aangeven van Karim Benzema. Die laatste was ook betrokken bij de winnende goal. Na een hoekschop van Abdul Kader Keita nam hij bij de eerste paal het doel onder vuur. Doelman Teddy Richert redde nog wel, maar Cris duwde in de rebound de bal over de doellijn.