Olympique Lyon pakt punt met tien man

Saint-Étienne heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Olympique Lyon, dat ondanks een vroege rode kaart de morele winnaar was (2-2).

Olympique Lyon had een overwinning nodig om Paris Saint-Germain weer af te lossen als koploper van de Ligue1. De treffer van Clinton Njie bracht in de 24ste minuut de ploeg van trainer Hubert Fournier ook op het goede spoor.

Maar niet veel later pakten donkere wolken samen boven de thuisploeg. Centrale verdediger Lindsay Rose voorkwam een doelpunt met zijn rechterarm en moest die actie bekopen met een rode kaart en een penalty.

Max-Alain Gradel (foto) deelde vanaf elf meter een tik uit namens Saint-Étienne, dat op slag van rust via Romain Hamouma zelfs op voorsprong kwam. Maar Lyon toonde veerkracht, hetgeen tot uitdrukking kwam in de gelijkmaker van Christoph Jallet.

Met het gelijkspel schieten beide clubs weinig op. Olympique Lyon moet qua punten de koppositie delen met PSG, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Saint-Étienne, waar Ricky van Wolfswinkel negentig minuten op de bank bleef, blijft steken op de vijfde plaats.