Olympique Lyon deelt punten met Stade Rennes

Olympique Lyon kwam op bezoek bij Stade Rennes niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Michel Bastos (foto) maakte in de tweede helft op fraaie wijze de gelijkmaker.

Jires Kembo-Ekoko zorgde ervoor dat de thuisploeg uiterst voortvarend uit de startblokken kwam. De aanvaller profiteerde van slecht uitverdedigen, verschalkte de Braziliaanse verdediger Cris met een handig tikje en schoot de bal vol overtuiging in de bovenhoek: 1-0.

Tien minuten na rust schoot Bastos de bezoekers langszij. Ook dit doelpunt was fraai. De Braziliaan vuurde een vrije trap ziedend hard richting doel en zag de licht getoucheerde bal vervolgens in de kruising eindigen. Daar bleef het bij in Rennes.

Lyon schiet weinig op met het puntje en verzuimde te stijgen in de Ligue 1. Voor Rennes verloopt het seizoen daarentegen uitermate succesvol. Met twintig punten uit duels bezet de ploeg de tweede plaats achter de verrassende koploper Stade Brest. Zondag kan Olympique Marseille zich bij winst de nieuwe koploper noemen. Foto: VI Images