Olympique Lyon boekt moeizame zege op Lille

Olympique Lyon leek op bezoek bij Lille tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aan te lopen. De koploper boog in de laatste zeven minuten echter een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Met vier punten uit vijf wedstrijden was Lyon slecht uit de winterstop gekomen en ook tegen Lille leek er puntenverlies in het verschiet te liggen voor de regerend landskampioen.

Lille kwam in de 52ste minuut op voorsprong doordat Johan Audel van dichtbij raak kon schieten nadat de Lyon-verdedigers Cris en Sebastien Squillaci hadden verzuimd een voorzet van Stefan Lichtensteiner weg te werken.

De 1-0 bleef lang op het scorebord staan. Zeven minuten voor tijd kwam Lyon via Fred terecht op gelijke hoogte. Squillaci bezorgde de koploper een minuut voor het einde zelfs nog de volle winst. De verdediger controleerde de bal na een pass van Jérémy Toulalan en passeerde doelman Tony Sylva met een boogbal: 2-1.

Ten opzicht van Lille, dat de derde plaats bezet in Ligue 1, vergrootte koploper Lyon de voorsprong tot achttien punten. RC Lens, de nummer twee, moet zondag op bezoek bij AS Monaco trachten de marge van elf verliespunten niet op te laten lopen.