Olympiakos prolongeert voor lege tribunes Griekse titel

Vijf speelrondes voor het einde mag Olympiakos Piraeus zich opnieuw kampioen van Griekenland noemen. De 2-0 zege op Panthrakikos was voldoende voor de 41ste landstitel in de historie.

Nadat achtereenvolgens Panathinaikos en PAOK nog het feestje van Olympiakos hadden verstoord, sloeg Olympiakos dan wel toe tegen Panthrakikos. De ploeg van trainer Michel kon na 45 minuten met een gerust hart de kleedkamer opzoeken.

Niet alleen had Nelson Valdez de score in de 35ste minuut voor de thuisploeg geopend, maar ook was de tegenstander teruggebracht tot een tiental na de tweede gele kaart voor verdediger Achilleas Sarakatsanos.

Na rust bleef voor Panthrakikos de schade beperkt tot een late strafschop van David Fuster, die in blessuretijd het feest van Olympiakos om de vierde titel extra cachet gaf. Dat gebeurde voor lege tribunes. Vanwege de ongeregeldheden rond het duel met Panathinaikos was de regerend Griekse kampioen veroordeeld tot het spelen zonder publiek.