Olsson de held en Kim de schlemiel bij West Brom

West Bromwich Albion boekte zaterdag een knappe 1-0 uitzege bij Middlesbrough. Hoofdrollen waren weggelegd voor de Zuid-Koreaan Do-Heon Kim, de Nederlander Sherjill MacDonald en de Zweed Jonas Olsson.

Oud-NEC'er Olsson (foto boven) oogste de meeste lof. De 25-jarige verdediger nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening en stond ook defensief zijn mannetje. 'Hij was een rots in de branding', vond doelman Scott Carson. 'Ik vond het leuk dat juist hij scoorde, want hij doet het erg goed sinds zijn komst hier.'

Olsson had overigens twee Nederlanders aan zijn zijde in de defensie. Ook Gianni Zuiverloon en Ryan Donk begonnen in de basis bij The Baggies. Aanvaller MacDonald (foto onder) was minder gelukkig. Hij mocht al na vijf minuten invallen voor de geblesseerd geraakte Kim, maar werd tijdens de rust zelf alweer vervangen.

Met Kim gaat het niet goed. De Zuid-Koreaanse middenvelder kampt met een knieblessure. Een scan moet uitwijzen hoe ernstig zijn kwetsuur is, maar de verwachting is dat Kim ten minste zes weken is uitgeschakeld.