Olsen schrijft Bendtner af voor duel met Oranje

Denemarken incasseerde in de aanloop naar het WK-duel met Nederland een zware tegenvaller. Nicklas Bendtner blijft door een 'mysterieuze' blessure aan de kant.

Olsen schrijft Bendtner af voor duel met Oranje

Hoewel Bendtner zelf nog kans ziet op speelminuten tegen Nederland, rekent Morten Olsen niet op een tijdig herstel van zijn belangrijke spits. 'Het is natuurlijk vervelend', zei de Deense bondscoach tegen Ekstrabladet. 'Inderdaad is er geen kans dat hij er tegen Nederland bij is. Het verandert onze manier van spelen.'

Bendtner kampte in de WK-voorbereiding met liesklachten. De Arsenal-spits hult zich in nevelen over de precieze problemen die voor hem een optreden tegen Nederland in de weg staan. 'Het mag dan mysterieus zijn, ik ga er niets over vertellen.'

De uitlatingen van de spits zelf geven ook voeding aan de mogelijkheid dat Olsen zijn Nederlandse collega Bert van Marwijk op het verkeerde been wil zetten. In Denemarken wordt gerept van een klassiek rookgordijn en dat Bendtner maandag gewoon kan spelen.

Achter de naam Patrick Mtiliga staat een vraagteken voor het duel van maandag. De voormalige linksback van NAC Breda verwacht niet dat een dijbeenblessure hem dwingt tot toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen