Olsen: 'Eriksen is op zijn leeftijd al verder dan Sneijder'

Christian Eriksen is volgens Morten Olsen klaar voor een volgende stap in zijn carrière. De Deense bondscoach vindt dat de 21-jarige Ajacied verder is dan Wesley Sneijder op dezelfde leeftijd.

Olsen: 'Eriksen is op zijn leeftijd al verder dan Sneijder'

'Ik denk dat Christian in veel opzichten verder is dan waar Van der Vaart en Sneijder waren op dezelfde leeftijd', zei Olsen tegen het Deense tv2.dk. 'Daarom is hij klaar om de stap naar een grote club te maken. Daar bestaat geen twijfel over.'

Sneijder had vijf seizoenen in de Ajax-hoofdmacht achter de rug voor hij in 2007 op 23-jarige leeftijd de overstap maakte naar Real Madrid. Twee jaar daarvoor was Rafael van der Vaart uit Amsterdam vertrokken. De toen 22-jarige aanvallende middenvelder vond onderdak bij Hamburger SV.

Eriksen is op zijn beurt bezig aan zijn vierde jaar in de Amsterdamse hoofdmacht. Ook qua productie doet hij niet onder voor Sneijder en Van der Vaart. 'Hij maakt evenveel treffers als die twee in dit stadium van zijn carrière', aldus Olsen.

De bestemming is nog onduidelijk maar het heeft er alle schijn van dat Eriksen deze zomer Ajax gaat verlaten. Borussia Dortmund is een van de geïnteresseerde partijen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen