Olsen: 'De 2-2 een van verschrikkelijkste momenten'

Denemarken zag vrijdag de kansen op WK-deelname fors slinken door de late Italiaanse gelijkmaker. Bondscoach Morten Olsen zag gebeuren waaraan hij niet wilde denken.

Denemarken kan de hoop op een WK-ticket via een barrage nagenoeg vergeten. Het al geplaatste Italië minimaliseerde de kansen door in blessuretijd de Deense voorsprong ongedaan te maken (2-2).

De gelijkmaker van Alberto Aquilani kwam hard aan bij de Denen. 'Ik heb te doen met de spelers, de 2-2 was een van de verschrikkelijkste momenten waaraan je niet wil denken', aldus Olsen.

Volgens de bondscoach bleef daarmee ook een verdiende beloning uit. 'We speelden tegen een goede  ploeg met goede spelers, maar ons optreden in de tweede helft was fantastisch', aldus Olsen. 'Maar we hebben het niet vanavond laten liggen, maar eerder in de kwalificatie. We zijn niet goed genoeg geweest.'

Olsen, sinds 2000 al bondscoach van de Denen, weigerde vrijdag na de teleurstellende avond in te gaan op zijn toekomst. 'Die discussie hoort hier niet thuis. Het gaat nu om het elftal en de wedstrijd die van onze kant zeer goed was. Gedachten over al het andere zijn niet relevant. We richten ons op de volgende wedstrijd.'

Denemarken wacht dinsdag Malta als laatste tegenstander in deze WK-kwalificatiereeks. Ook bij het bereiken van de tweede plaats lijkt de WK-droom voorbij. De nummer twee in Groep B moet vrezen dat plaatsing voor de play-offs er niet in zit.

De slechtste van de negen nummers twee is direct uitgeschakeld, de overige acht strijden via de play-offs om een WK-ticket. Met dertien punten staan Bulgarije en Denemarken er slecht voor in die ranking. Tsjechië heeft twaalf punten, maakt nog kans op de tweede plaats, maar het puntentotaal zal sowieso niet voldoende zijn. Armenië (ook twaalf punten) heeft nog een kleine kans aangezien het resultaat tegen de nummer laatst Malta (waar de Armenen van verloren) vervalt in de uiteindelijke ranking.