Oliseh: 'Geen wonderen van mij verwachten'

Reacties

Sunday Oliseh heeft de hooggespannen verwachtingen rondom zijn aanstelling als bondscoach van Nigeria getemperd. De voormalige speler van onder meer Ajax en Juventus moet de Super Eagles naar het WK 2018 zien te loodsen, maar stelt dat er geen wonderen van hem kunnen worden verwacht.

Oliseh: 'Geen wonderen van mij verwachten'

De veertigjarige Oliseh beseft dat hem geen gemakkelijke klus wacht. 'Het is niet de meest eenvoudige taak om leiding te geven aan het nationale team van Nigeria en ik ben zo goed als het spelersmateriaal waarmee ik kan werken', laat hij weten op de website van wereldvoetbalbond FIFA. 'De huidige groep heeft veel potentie, maar desondanks hebben we niet veel spelers die bij topclubs in de beste competities actief zijn.'

De nieuwe keuzeheer heeft wel een idee hoe hij het gebrek aan absolute toppers kan ondervangen. 'Met mij aan het roer zullen we het nationale team moeten re-stylen en een nieuwe filosofie en manier van spelen, cultuur en mentaliteit introduceren. Dat is echter wel een moeilijk proces, aangezien je als bondscoach maar een beperkte tijd kan beschikken over de spelers, in tegenstellling tot clubcoaches.'

Weinig ervaring
Dat er al een tijd werd gehengeld naar de diensten van Oliseh bij de Super Eagles mag enigszins verrassend heten. De oud-prof heeft immers heel weinig ervaring als hoofdcoach, op een avontuur in België bij het zeer bescheiden R.C.S. Verviétois na. 'De tijd zal leren of ik een goede coach zal zijn, maar ik heb deze baan aangenomen om succesvol te zijn.' De onervaren coach is van plan om in de jacht op een WK-ticket veelal een beroep te doen op spelers die actief zijn in de grotere competities.

'We beginnen vanaf nul, dat is waarom ik iedereen op het hart wil drukken om geen wonderen van ons te verwachten', zegt Oliseh, die een contract voor drie jaar heeft getekend en in zijn huidige woonplaats in België zal blijven wonen, om vandaaruit zijn nieuw functie in te vullen.

De route naar het WK loopt voor Oliseh via Djibouti of Swaziland. Die landen gaan in de kwalificatiecampagne in de eerste ronde uitmaken wie er tegen Nigeria mag aantreden. Als de Nigerianen die tweede ronde overleven zullen ze in een van de vijf poules van vier worden ingedeeld. Per poule is dan een WK-ticket te verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.