Olic hoopt op terugkeer Van der Vaart als nummer 10

Reacties

De 28ste speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. Vincent Okker, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, blikt vooruit op de meest interessante duels.

Olic hoopt op terugkeer Van der Vaart als nummer 10

Met terugwerkende kracht is de beslissing bij Hertha BSC om afscheid te nemen van Jos Luhukay de juiste geweest. Acht duels sinds het ontslag van de Limburgse oefenmeester is de West-Berlijnse formatie vanuit de degradatiezone opgeklommen naar de elfde plaats. Het bezoek aan Hannover 96 van vanavond wordt in de lokale media ook wel omschreven als eerste Matchpoint voor de toekomst. 'We hebben denk ik nog vier punten nodig voor lijfsbehoud', schatte Luhukay's tijdelijke opvolger Pal Dardai eerder deze week. Naar verwachting start Roy Beerens 'gewoon' op de rechtervleugel, John Heitinga komt al langer niet voor in de plannen van de technische leiding.

Een dag later is het de beurt aan de Spitzenvereine Bayern München. Midweeks bevestigde de toptwee van de Bundesliga het verschil met de nummers drie en vier. Bayern München gaat voor eigen publiek tegen Eintracht Frankfurt ongetwijfeld het nodige rouleren. Dit met het oog op de eerste Champions League-ontmoeting bij FC Porto van woensdag.

VfL Wolfsburg ligt met nog zeven duels te spelen tien punten achter op Bayern, al weegt de voorsprong van zeven punten op de nummer drie, Gladbach, zwaarder. Voor de uitwedstrijd tegen Hamburger SV is er opnieuw de discussie wie in de spits zal starten. Bas Dost is dankzij zijn puike serie begin dit kalenderjaar de op drie na meest trefzekere speler van de Bundesliga. Maar de serie van zeven duels op rij zonder doelpunt 'knaagt', zo weet zijn trainer Dieter Hecking. Nicklas Bendter (foto onder rechts als invaller voor Dost) kreeg onlangs al een keer de voorkeur en zal niet rusten tot de hiërarchie gedraaid is.

Kenners voorspellen dat HSV die wedstrijd het zoveelste pak slaag gaat krijgen. De Bundesliga-Dino voetbalt als een stuurloos schip, het kwaliteitsarme elftal staat op het punt volledig uiteen te vallen. 'Het ontbreekt ons aan vertrouwen, plezier en vreugde', sprak Ivica Olic eerder deze week in Kicker. De Kroaat stelde en passant het verrassend te vinden dat de technische staf Rafael van der Vaart alleen nog als verdedigende middenvelder opstelt. 'Persoonlijk zie ik hem het liefst verder naar voren spelen. Rafa kan het spel goed lezen, heeft een goede pass. Toen hij in mijn eerste periode kort achter of naast mij speelde, haalde ik een enorm hoog rendement.'

Borussia Mönchengladbach probeert tijdens het thuisduel met Borussia Dortmund zijn derde plaats te handhaven. Na de bekeruitschakeling zetten Die Fohlen alles op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

Huub Stevens besluit de speelronde zondag met de thuiswedstrijd van VfB Stuttgart tegen Werder Bremen. Al tijden voelt de geplaagde oefenmeester de priemende ogen in zijn rug van sportdirecteur Robin Dutt. Uitgerekend voor hem wordt het treffen pikant; immers werd Dutt in oktober ontslagen in Bremen vanwege de slechte resultaten. Diverse malen sprak hij het vertrouwen uit in Stevens, die evenwel weet dat de clubleiding niet het eeuwige geduld heeft. Als hekkensluiter moet VfB Stuttgart resultaat halen. De Zuid-Duitsers zouden lang niet de eerste zijn die twee trainerswissels binnen een seizoen doorvoeren.

Programma
Hannover 96 10-04
20:30
Hertha BSC
Bayern München 11-04
15:30
Eintracht Frankfurt
Schalke 04 11-04
15:30
SC Freiburg
Borussia
Mönchengladbach
11-04
15:30
Borussia Dortmund
FSV Mainz 05 11-04
15:30
Bayer Leverkusen
Paderborn 11-04
15:30
FC Augsburg
Hamburger SV 11-04
18:30
VfL Wolfsburg
1. FC Köln 12-04
15:30
1899 Hoffenheim
VfB Stuttgart 12-04
17:30
Werder Bremen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.