Oldham-sprookje geeft magie FA Cup prachtig weer

Reacties

Vierdeklasser Oldham Athletic zorgde zondag voor een enorme stunt door Fulham uit de strijd om de FA Cup te knikkeren. De Premier League-club werd in eigen huis te kijk gezet (1-2). Met name het verhaal van Oldham-manager Pete Wild spreekt tot de verbeelding.

Oldham-sprookje geeft magie FA Cup prachtig weer

De 33-jarige Wild werd eind december doorgeschoven uit de jeugd nadat manager Frankie Bunn was ontslagen. Voor Wild was het een geschenk uit de hemel: hij is al zijn leven lang fan van Oldham en als klap op de vuurpijl begon hij met twee overwinningen in de League Two. In Craven Cottage stond hij voor de grootste uitdaging uit zijn trainerscarrière.

Kaartje
Wild vertelde dat hij sowieso al van plan was om naar Londen af te reizen: hij had met vrienden afgesproken om in het uitvak te gaan zitten en had zelfs al een kaartje gekocht. In plaats daarvan mocht hij op de bank plaatsnemen en aanschouwde hij een klein voetbalwonder.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Fulham, toen de thuisclub in de 52ste minuut op voorsprong kwam. Sam Sturridge trok de score een kwartier voor tijd gelijk, maar toen Aleksandar Mitrovic namens Fulham in de slotfase mocht aanleggen voor een penalty, leek het einde verhaal. Doelman Daniel Iversen stopte de penalty echter en vier minuten later barstte het feest helemaal los toen Callum Lang de beslissende 1-2 maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Een jongensboek', noemde Wild de stunt tegenover de BBC. 'Dit moeten we koesteren. Het karakter van dit team is fenomenaal. We hebben een mix van Engelse en Franse jongens, die geweldig met elkaar klikken. We hebben hier en daar wat geluk gehad, maar alle credits naar de jongens. Ik heb elke seconde zien wegtikken in de extra tijd, maar ze hebben het volgehouden.'

Ranieri
Fulham-manager Claudio Ranieri was logischerwijs een stuk minder vrolijk achteraf. De Italiaan stelde een aantal reservespelers op en die keuze pakte niet goed uit. 'Ik wilde dat ze zich aan mij zouden bewijzen. Laat me zien dat ik de verkeerde spelers kies! Maar dat is blijkbaar niet zo. We speelden zonder passie, ik ben erg teleurgesteld. Oldham heeft het goed gedaan en verdiende te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.