Old Trafford heeft weer iets weg van Theatre of Dreams

Reacties

Het uitstekende spel in het thuisduel met Tottenham Hotspur (3-0) kwam Louis van Gaal voor de verandering eens op complimenten te staan. De Nederlandse manager presteert inmiddels beduidend beter dan zijn voorganger David Moyes, maar zal nog aan de bak moeten om uit de schaduw van Sir Alex Ferguson te treden.

Old Trafford heeft weer iets weg van Theatre of Dreams

In een wedstrijd die United móést winnen in de strijd om de Champions League-tickets kwam het beste in de spelers van Van Gaal naar boven. Dat vond ook Gary Neville, een van de grootste criticasters van Van Gaal dit seizoen. 'Dit was met afstand de beste wedstrijd van Manchester United van dit seizoen. Het tempo heeft nog nooit zo hoog gelegen. Iedereen dacht vooruit. En niet met lange ballen, maar met korte combinaties. Het zag er goed uit.'

Het zorgt er niet alleen voor dat United de vierde plaats verstevigde, de ploeg van Van Gaal kan zowaar omhoog kijken. Manchester City (tweede) heeft twee punten meer, nummer drie Arsenal slechts één punt. Het is een uitgangspositie waar David Moyes vorig jaar alleen maar van mocht dromen. United stond een jaar geleden na 29 duels nog zevende met 48 punten, op negen punten van de plekken die toegang gaven tot de Champions League. Van Gaal heeft op dit moment 56 punten.

De fans van Manchester United zijn uitzinnig van vreugde na de prachtige 3-0 van Wayne Rooney, die in zijn eentje de defensie van Tottenham Hotspur uit elkaar speelde.
De fans van Manchester United zijn uitzinnig van vreugde na de prachtige 3-0 van Wayne Rooney, die in zijn eentje de defensie van Tottenham Hotspur uit elkaar speelde.

De mannen van Van Gaal mochten zondag de beroemde bijnaam van Old Trafford, het Theatre of Dreams, dan eindelijk weer eens eer aandoen, de Nederlandse manager kan cijfermatig nog altijd niet tippen aan zijn legendarische Schotse voorganger. Na 29 speelronden stond United er onder Ferguson in het Premier League-tijdperk altijd beter voor. In 1992/93 hadden The Red Devils weliswaar twee punten minder, maar stonden ze wel tweede.

Om aan Ferguson te kunnen tippen, zal Van Gaal geen genoegen mogen nemen met de vierde plaats. Onder Ferguson eindigde United in de Premier League nooit lager dan de derde plaats (2001/02, 2003/04 en 2004/05). De voormalige Oranje-bondscoach erkende na afloop de strijd met City en Arsenal aan te willen gaan. 'Natuurlijk. Het is een rat race en we zijn nog maar twee punten verwijderd van de tweede plaats. We hebben lang gewacht op een overwinning als deze.'

De komende weken zullen uitwijzen wat het geweldige optreden tegen Tottenham waard is. Zondag gaan Van Gaal en zijn mannen op bezoek bij Liverpool, dat vijf van de laatste zeven ontmoetingen op Anfield won. The Reds staan vijfde met vijf punten minder dan de aartsrivaal. In de weken daarna volgen nog confrontaties met Manchester City (thuis) en Chelsea (uit). Op de voorlaatste speeldag krijgt Van Gaal bezoek van Arsenal, afgelopen maandag nog te sterk in het FA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.