Olaitan bezorgt Twente gelijkspel in oefenduel met Schalke

Reacties

Michael Olaitan heeft FC Twente een knap gelijkspel bezorgd tegen Schalke 04. De Nigeriaanse spits luisterde zijn debuut op met een late 1-1 in Gelsenkirchen.

Olaitan bezorgt Twente gelijkspel in oefenduel met Schalke

FC Twente en Schalke onderhouden al jaren een hechte vriendschapsband. Zo kwamen ruim vierduizend supporters de ploeg uit Enschede in dit oefenduel aanmoedigen en maakte Schalke op zijn beurt een gebaar aan het noodlijdende Twente om een deel van de recette af te staan aan de Tukkers.

Schalke deelde in de persoon van aanvalsleider Klaas-Jan Huntelaar de eerste plaagstoot uit, waarna Johannes Geis (links op de foto naast Shadrach Eghan) even later een vrije trap binnen krulde. Het was wachten op meer Duitse treffers, maar Leroy Sané raakte de paal en Nick Marsman redde ver in de tweede helft knap op een kopstoot van Huntelaar.

Gelijkmaker
Twente begon met een jong elftal, waarin plaats was voor jongens als Jelle van der Heyden en Peet Bijen. Na rust kwamen onder anderen met de nieuwelingen Bruno Uvini en Olaitan meer ervaren krachten binnen de lijnen, wat zich vlak voor tijd uitbetaalde in de gelijkmaker van debutant Olaitan.

De van Olympiakos Piraeus gehuurde Nigeriaan werkte vijf minuten voor tijd op aangeven van Hakim Ziyech de 1-1 binnen, waar het ook bij bleef in de Veltins Arena. Zo besluit het elftal van Alfred Schreuder de voorbereiding toch enigszins met opgeheven hoofd, na eerdere nederlagen tegen Gençlerbirligi (0-5) en Olympiakos Piraeus (1-2).

Voor FC Twente begint de competitie volgende week zondag (14.30 uur) met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.