Ola John: van balende bankzitter tot lachende finalist

Reacties

Voorlopig is 2015 het jaar van Ola John. De Nederlandse vleugelspits plaatste zich gisteravond met Benfica voor de finale van het toernooi om de Taça da Liga, door Vitória Setúbal met 3-0 te verslaan.

Ola John: van balende bankzitter tot lachende finalist

John begon in de basis tijdens de halve finale. Zijn optreden in dat duel tekent zijn opmars in de pikorde bij de Portugese topclub. Benfica speelde sinds de jaarwisseling negen wedstrijden, waarvan John (een interland) er zeven meedeed. In die duels kwam de ex-speler van FC Twente twee keer tot scoren.

Opvallend, want John kwam vóór de winterstop zeer mondjesmaat in actie voor Benfica. Daarmee leek de dalende lijn zich door te zetten, want het afgelopen seizoen kwam de 22-jarige dribbelaar ook al nauwelijks aan spelen toe. Namens Benfica en Hamburger SV, dat hem de tweede seizoenshelft huurde, speelde John in totaal slechts dertien competitiewedstrijden. Door zijn goede vorm van de laatste weken staat Johns teller dit seizoen al op vijftien competitieduels en nog eens zeven in de verschillende bekercompetities.

Benfica bereikte de bekerfinale dankzij doelpunten van Talisca, Pizzi en Jonas. In de finale van het toernooi om de Taça da Liga speelt de koploper van de Primeira Liga tegen de winnaar van het duel Marítimo Funchal - FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.