Ola John naar Swansea City

Reacties

Ola John vervolgt zijn carrière bij Swansea City. De 23-jarige aanvaller heeft al overeenstemming bereikt over een vijfjarige verbintenis bij de club uit de Premier League. De onderhandelingen tussen Swansea City en de werkgever van Ola John, het Portugese Benfica, bevinden zich in een afrondend stadium.

Ola John naar Swansea City

Voor Ola John gaat daarmee een grote wens  in vervulling. 'Het was altijd een droom van Ola om ooit in de Premier League te spelen', verklaart Collins John, oudere broer en zaakwaarnemer van Ola tegenover Voetbal International.

'Er was ook belangstelling van andere clubs uit de Premier League, maar Ola had het beste gevoel bij Swansea City. Vorig seizoen had Swansea al geprobeerd om hem in te lijven, maar dat ging op het laatste moment niet door. De club is Ola daarna blijven volgen in de hoop hem ooit te kunnen vastleggen. Dat moment is nu heel dichtbij.'

John maakte drie seizoenen geleden de overstap naar het Portugese Benfica dat hem voor een slordige 9,5 miljoen euro overnam van FC Twente. Bij Benfica had hij een uitstekende start, maar kreeg hij de laatste twee jaar steeds minder speeltijd.  Hij werd in de jaargang 2013/14 uitgeleend aan het Duitse Hamburger SV, terwijl hij het afgelopen seizoen voornamelijk als invaller werd gebruikt.

Omdat het contract van de linksbuiten afloopt in 2017 en trainer Jorge Jesus aanblijft, was het duidelijk dat de toekomst van John niet langer in Lissabon lag. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.