Oktober haalt beste in Cristiano Ronaldo naar boven

Reacties

Cristiano Ronaldo neemt het woensdagavond met Real Madrid in Bulgarije op tegen Champions League-debutant Ludogorets. De maand oktober heeft doorgaans veel goeds in petto voor de Portugese superster.

Oktober haalt beste in Cristiano Ronaldo naar boven

Sinds Cristiano Ronaldo in de zomer van 2009 van Manchester United naar Real Madrid overstapte, is oktober de meest productieve maand gebleken. In 23 officiële wedstrijden was hij namens De Koninklijke al goed voor 32 doelpunten, een ongekend moyenne van 1,39 goals per duel.

In geen enkele andere maand van het jaar ligt het gemiddelde van de Portugese aanvaller zo hoog, al komt mei aardig in de buurt met 26 treffers in negentien competitieve optredens voor Real (1,37 gemiddeld). Cristiano Ronaldo was tussen 2009 en 2013 in oktober bovendien nog eens goed voor elf assists. Zodoende had hij in die maand een hand in 43 doelpunten van Real.

Fraaie scorereeksen
Cristiano Ronaldo hoopt woensdagavond tegen Ludogorets twee imposante scorereeksen voort te zetten. Zo was de 29-jarige aanvaller telkens trefzeker in zijn laatste zes officiële duels voor de Madrilenen (elf goals in totaal). En in de Champions League kwam hij in zijn laatste acht uitwedstrijden telkens tot scoren (dertien goals in totaal).

In Bulgarije kan Cristiano Ronaldo weer een stap dichter bij het Champions League-record van Raúl komen. Net als zijn rivaal Lionel Messi staat de Portugees nu op 68 doelpunten in het hoofdtoernooi, nog maar drie minder dan de Spaanse goalgetter van weleer.

Nog een aardigheidje: het Bulgaarse Ludogorets wordt de vijftigste unieke tegenstander van Cristiano Ronaldo in dienst van Real Madrid. Opvallend: hij kwam tegen 48 van de eerdere 49 opponenten tot scoren. Alleen tegen Dinamo Zagreb bleef hij ooit droogstaan. Dat was in de groepsfase van het CL-seizoen 2011/12 (1-0 zege).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.