Ojo moet aanvoerdersband inleveren bij FC Dordrecht

Reacties

Funsu Ojo is niet langer de aanvoerder van FC Dordrecht. Hij wordt opgevolgd door Josimar Lima, terwijl Marvin Peersman wordt teruggezet naar het tweede.

Ojo moet aanvoerdersband inleveren bij FC Dordrecht

De technische staf van FC Dordrecht vond al langer dat Ojo niet goed speelde. Door hem zijn status als aanvoerder af te nemen hopen trainer Ernie Brandts en technisch directeur Marco Boogers dat hij zich meer kan focussen op zijn eigen spel. Josimar Lima, die afgelopen zondag bij FC Utrecht (6-1 nederlaag) nog twee keer geel kreeg, volgt hem op.

Opvallend genoeg besloot de club ook de andere Dordrecht-speler die zondag rood kreeg te straffen. Marvin Peersman is namelijk teruggezet naar de beloften. Zijn rode kaart leverde hem al vijf duels schorsing op, maar daarop besloten Brandts en Boogers hem dus uit de A-selectie te zetten. Het ligt zeer voor de hand dat Peersman weer terugkeert bij het eerste als die schorsing erop zit.

Brandts
Brandts legt zijn besluit als volgt uit op de clubwebsite: 'Sinds het begin van het seizoen hebben we steeds gezegd dat we meer wedstrijden zullen verliezen dan winnen. Verliezen is altijd vervelend, maar op zich acceptabel wanneer we weten dat we er alles aan hebben gedaan en alles hebben gegeven. Dat betekent honderd procent inzet, strijd en handelen in het belang van het team. Alleen op die manier kunnen wij ons handhaven in de eredivisie. Helaas merkten we, met de wedstrijd van gisteren als dieptepunt, dat niet iedereen het teambelang vooropstelt en dat accepteren we niet.'

'De technische staf en Funso verschillen van inzicht over hoe de aanvoerdersrol ingevuld zou moeten worden', vervolgt Brandts. 'Josimar heeft zich in het verleden bewezen als leider, zowel op het veld als in de kleedkamer. Op dit moment hebben we een type aanvoerder nodig die zichtbaar voorop gaat in de strijd en daarin een inspiratiebron is voor zijn medespelers. In de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft Josimar zich overigens ook niet van zijn beste kant laten zien. Daarover is met hem gesproken. De rode kaart van Josimar komt voort uit over-enthousiasme en zijn 'over-mijn-lijk-mentaliteit'. Daarmee praten we het niet goed, want ook Josimar moet weten waar de grenzen liggen. Wij hebben er vertrouwen in dat hij zijn betrokkenheid voortaan uitsluitend op de juiste manier laat blijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.