Ogen gericht op Mourinho tijdens topper in Manchester

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 36ste speelronde is dat het duel tussen Manchester United en Chelsea van zondagmiddag (17.00 uur).

Ogen gericht op Mourinho tijdens topper in Manchester


MANCHESTER UNITED
Klassering 1ste plaats (85 punten uit 35 duels)

Vorm Manchester United kan de laatste drie competitieduels gebruiken voor experimenten met het oog op het nieuwe seizoen. De jonge Belg Adnan Januzaj is een van de spelers die mogelijk speelminuten zal krijgen. De achttienjarige middenvelder behoort volgens manager Alex Ferguson tot de nieuwe generatie toptalenten die klaarstaat op Old Trafford.

Sportief heeft United na het binnenhalen van de twintigste landstitel weinig meer om voor te strijden. Het puntenrecord van Chelsea uit het seizoen 2004/05 (95) is na het gelijkspel van afgelopen week tegen Arsenal (1-1) niet meer haalbaar.

Opvallend Robin van Persie kent een geweldig seizoen als debutant in het shirt van Manchester United. Nooit maakte een speler meer competitiedoelpunten in zijn debuutseizoen op Old Trafford. De Rotterdammer verbeterde afgelopen week het record van de Schot Brian McClair.

Afwezigen Fletcher (chronische darmklachten), Scholes (knie), Welbeck (knie), Vidic (kuit), Young (enkel).

CHELSEA
Klassering 3de plaats (65 punten uit 34 duels)

Vorm Chelsea werkte de voorbije weken vanwege FA Cup-, Europa League- en competitieverplichtingen een ongekend vol programma af. De ploeg van manager Rafael Benítez bleef in de hectiek van opeenvolgende duels redelijk overeind. De Spaanse coach benutte de volle breedte van zijn selectie en rouleerde er lustig op los. Hoewel Benítez slechts een tussenpaus is, kan hij Stamford Bridge straks met een prijs verlaten. De West-Londense club plaatste zich voor de finale van de Europa League.

In de competitie is de derde plaats het doel. Die geeft recht op rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League. Dat ticket is belangrijk vooral belangrijk voor eigenaar Roman Abramovich. De Russische oligarch hoopt José Mourinho te verleiden tot een terugkeer.

Opvallend Eden Hazard behoorde tot de zes genomineerden voor de PFA Speler van het Jaar-verkiezing. Voetballers pikken de ruwe diamanten er zo tussenuit. De Belg is een unieke voetballer die steeds vaker zijn klasse toont. In de aannames, de versnelling, het afwerken en zijn onvoorspelbaarheid schuilt iets bijzonders. De verwachtingen waren hoog toen hij afgelopen zomer voor veertig miljoen euro werd aangetrokken door Chelsea.

Hazard werd in één adem genoemd met mannen als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Zó beslissend is hij nog niet voor zijn elftal, maar het lijkt erop dat hij dat wel gaat worden. In zijn eerste seizoen in de Premier League behoort hij al tot de meest beslissende spelers in de Chelsea-selectie. Alleen wereldkampioen Juan Mata kan met tien goals en twaalf assists betere cijfers overleggen. Hazard volgt echter op korte afstand met negen doelpunten en negen assists.

Afwezigen Romeu (knie). Onzeker: Mikel (heup).

Chelsea wist de voorbije seizoenen slechts één keer te winnen in Manchester. Met Carlo Ancelotti als trainer wonnen de Londenaren tijdens het seizoen 2009/10 met 1-2 op Old Trafford. Joe Cole en Didier Drogba waren de doelpuntenmakers aan Chelsea-zijde.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Manchester United - Chelsea 2-0
2008/09 Manchester United - Chelsea 3-0
2009/10 Manchester United - Chelsea 1-2
2010/11 Manchester United - Chelsea 2-1
2011/12 Manchester United - Chelsea 3-1


Tekst: Süleyman Öztürk
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Bekijk hier al onze video's