'Of Waalwijk betaald voetbal houdt? Dat lijkt me wel'

Reacties

De toekomst van RKC Waalwijk staat nadrukkelijk op het spel. Bekend was al dat de club na de degradatie naar de Jupiler League stevig moest bezuinigen, maar inmiddels is de situatie zo schrijnend dat de Brabanders niet eens meer de stadionhuur kunnen betalen.

'Of Waalwijk betaald voetbal houdt? Dat lijkt me wel'

Het Brabants Dagblad meldt vrijdag dat de Eerstedivisionist al sinds juli geen geld meer heeft overgemaakt aan de gemeente Waalwijk. De krant baseert zich op vertrouwelijke stukken van de lokale overheid. Wethouder Ronald Bakker vindt dat er 'alle aanleiding is om met verhoogde alertheid naar de ontwikkelingen rond RKC te kijken'. 

Desgevraagd laat algemeen directeur Remco Oversier (foto) tegenover Voetbal International weten dat hij 'uit principe niet reageert op vertrouwelijke berichten van de wethouder richting gemeenteraad.' Dat Oversier daarmee inderdaad de suggestie wekt dat het kantje boord is bij RKC, zegt hij op de koop toe te nemen.

'Iedereen kan invullen dat het voor een club die net naar de Jupiler League is gedegradeerd en ook nog eens een belastingschuld van een miljoen euro terug moet betalen, heel moeilijk is' , aldus Oversier tegenover VI. 'Maar ik ben bezig met een gezondheidsproces met de club. En alleen dáár richt ik me op.' Op de vraag of RKC het seizoen als betaald voetbalclub afmaakt, zegt de directeur: 'Dat lijkt me wel.'

Oversier bevestigt wel dat spelers als Sander Duits en Robert Braber weg mogen 'mits voor hen de juiste prijs wordt betaald'. Al geldt dit in feite voor alle spelers, benadrukt de RKC-baas. Daarnaast is de club in gesprek met Dennis Rommedahl om naar oplossingen te zoeken wat betreft zijn contract in het Mandemakers Stadion. De Deen kwam begin vorig seizoen naar RKC, maar speelde vanwege blessures nog geen duel. Hij drukt zwaar op de begroting, maar weigert vooralsnog in te leveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.