Oezbekistan verder ten koste van Saoedi-Arabië

In navolging van China heeft ook Oezbekistan zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. In Melbourne was Oezbekistan te sterk voor directe concurrent Saoedi-Arabië.

Oezbekistan - Saoedi-Arabië 3-1
Oezbekistan heeft zich ten koste van Saoedi-Arabië geplaatst voor de volgende ronde. Zowel Oezbekistan als Saoedi-Arabië had voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd drie punten. In Melbourne bleek de ploeg van bondscoach Mirdjalal Kasimov in de laatste twintig minuten de sterkste.

Oezbekistan opende na twee minuten de score via Sardor Rashidov (foto), terwijl Mohammed Al-Sahlawi na een uur de stand gelijk trok vanaf elf meter. Na de gelijkmaker van Sahlawi maakte Oezbekistan aan alle onzekerheid een einde. In de 71ste minuut zette Vokhid Shodiev de ploeg op voorsprong, terwijl Rashidov tien minuten voor tijd de eindstand bepaalde met zijn tweede treffer: 3-1. Oezbekistan neemt het in de kwartfinale op tegen Zuid-Korea.

China - Noord-Korea 2-1
China heeft de poulefase afgesloten als groepswinnaar. Ook de laatste wedstrijd tegen Noord-Korea werd gewonnen. Namens de ploeg van de Franse bondscoach Alain Perrin was Sun Ke met twee treffers de grote man, terwijl Gao Lin met een eigen doelpunt de eindstand bepaalde: 2-1. China treft in de volgende ronde gastland Australië.