Oer-Ajacied Ton Pronk overleden

Reacties

Oud-Ajacied Ton Pronk is vrijdagmiddag in Purmerend op 75-jarige leeftijd overleden. De voormalige verdediger maakte in Amsterdam ook naam als hoofdscout.

Oer-Ajacied Ton Pronk overleden

Pronk speelde tussen 1960 en 1970 337 officiële duels in de hoofdmacht van Ajax. Een van zijn hoogtepunten in zijn actieve loopbaan was in 1969, toen hij met Ajax de finale van de Europa Cup 1 haalde (4-1 verlies tegen AC Milan). Hij won vier landstitels en drie keer de KNVB-beker. Na zijn periode in Amsterdam speelde hij twee seizoenen bij FC Utrecht.

Tussen 1976 en 1985 was Pronk als scout in dienst bij Ajax. Na een periode als hoofdtrainer bij IJsselmeervogels keerde de negentienvoudig Oranje-international terug als trainer van Ajax 2. Op verzoek van toenmalig hoofdtrainer Louis van Gaal werd hij in 1991 hoofdscout bij de Amsterdammers.

In die functie, die hij tot 2007 bekleedde, was Pronk in de jaren negentig onder andere betrokken bij de komst van Nwankwo Kanu, Finidi George en Jari Litmanen. Ook bij het aantrekken van Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic speelde hij een rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.