Oekraïne naar tweede plaats in groep 5

Oekraïne had in groep 5 de beste papieren voor het bereiken van de tweede plaats. Groepswinnaar Polen werkte in het onderlinge duel echter niet mee. Hulp kwam er wel van Wales dat Oekraïne's concurrent Wit-Rusland versloeg.

Polen-Oekraïne 1-1
Polen was al zeker van de eerste plaats in groep 5 maar maakte er voor eigen publiek een echte wedstrijd van. Olisadebe opende namens Polen vijf minuten voor rust de score. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat Oekraïne terugkwam. Andrei Sjevtsjenko bewees zijn land een goede dienst door de 1-1 te maken.

Wales-Wit-Rusland 1-0
Wit-Rusland is er niet in geslaagd gebruik te maken van het puntenverlies van Oekraïne. Wales bleek in eigen land te sterk. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door John Hartson. De spits van Celtic scoorde vlak na rust.

Oekraïne treft in de play-off Duitsland.