Oekraïne komt goed weg met gelijkspel in Griekenland

Griekenland heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor het WK gelijkgespeeld tegen Oekraïne. Vooral voor rust kreeg de thuisploeg goede kansen, maar scoren deden beide landen niet: 0-0.

Beide ploegen begonnen erg aftastend aan de wedstrijd, toch kreeg zowel Griekenland als Oekraïne enkele goede kansen op de 1-0. Andriy Shevchenko schoot een harde vrije trap recht op Alexandros Tzorvas, maar de thuisploeg kreeg in de eerste 45 minuten de grootste kansen op de 1-0.

Een doelpunt van Theofanis Gekas werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel, de spits van Bayer Leverkusen - in de WK-kwalificatiereeks topscorer in Europa - bleef echter achter de bal. Op slag van rust leek hij alsnog de 1-0 binnen te koppen, maar Andriy Pyatov redde fabelachtig.

Na rust was de grootste kans voor Oleg Gusev. Op aangeven van Shevchenko kwam de spits alleen voor Tzorvas, maar zijn balaanname was erg slecht. In de slotfase kreeg Georgios Samaras ook nog een aardige mogelijkheid, maar de aanvaller van Celtic schoot de bal hard over.

Uiteindelijk was de einduitslag ook niet vreemd, aangezien beide ploegen in hun eerste duel van de play-offs om een WK-ticket niet veel risico durfden te nemen. Woensdag vindt de return plaats in Oekraïne en zal er wel gescoord moeten worden om een ticket te kunnen boeken naar Zuid-Afrika.