Oekraïense bond eist keiharde aanpak Rusland door FIFA

Reacties

De Oekraïense voetbalbond (FFU) vraagt de wereldvoetbalfederatie FIFA 'de zwaarst mogelijke sancties' uit te spreken tegen de Russische bond vanwege het annexeren van clubs op De Krim. De FFU stelt zelfs voor Rusland te schorsen of te verbannen.

Oekraïense bond eist keiharde aanpak Rusland door FIFA

Volgens de FFU is de Russische voetbalbond (FUR) zwaar over de schreef gegaan door zich de clubs die actief zijn op het door Rusland geannexeerde schiereiland De Krim toe te eigenen. Volgens Oekraïne mogen clubs alleen van bond wisselen als beide federaties daarvoor expliciet toestemming hebben gegeven. Dat is in dit geval nooit gebeurd.

De FFU stelt dat de wereldvoetbalfederatie niet hard genoeg kan ingrijpen tegen de Russische bond. 'In geval van een dergelijke overtreding van de statuten van de FIFA, kan de FIFA een lidstaat schorsen of verbannen', valt te lezen in de brief van de Oekraïense bond. Dat zou volgens de FFU 'met onmiddellijke ingang' kunnen gebeuren. 'We roepen de FIFA en ook de UEFA op een duidelijk standpunt in te nemen.'

Internationale maatregelen tegen de Russische voetbalbond kunnen vergaande gevolgen hebben. Dat land organiseert over vier jaar immers het WK en is op dit moment actief in de EK-kwalificatiereeks. Bovendien zijn Zenit Sint-Petersburg en CSKA Moskou deze jaargang actief in de Champions League en verdedigen Dinamo Moskou en Kuban Krasnodar de Russische eer in de Europa League. De UEFA sprak zich eind augustus al uit in de kwestie. De Europese federatie maakte bekend het gedrag van de Russische bond 'af te keuren' maar geen maatregelen te zullen nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.