Oefenzeges NEC en Heracles, PEC Zwolle haalt uit

In de voorbereiding op de start van het Eredivisie-seizoen hebben NEC en Heracles Almelo een oefenzege geboekt. SC Cambuur ging onderuit, terwijl SC Heerenveen niet verder kwam dan 1-1 tegen Almere City FC. PEC Zwolle haalde uit.

PEC Zwolle-Mersin Idmanyurdu 5-1
In Hattem stond de ploeg van trainer Ron Jans al bij rust met 3-0 voor. Namens PEC waren Lars Veldwijk, Jesper Drost en Sheraldo Becker in de eerste helft trefzeker. Na de Turkse eretreffer van Préjuce Nakoulma scoorde PEC uiteindelijk nog twee keer. Ben Rienstra kopte uit een corner raak en een eigen goal van de ploeg uit de Süperlig (Kudbettin Ograk) betekenden de eindstand. Na het duel van vanavond werkt PEC nog twee oefenduels af in de voorbereiding: met Levante en VVV-Venlo.

Achilles '29-NEC 0-1
Op Sportpark De Heikant in Groesbeek werd de 'Vierdaagsederby' (foto) een prooi voor NEC. Kort na rust was Nassim Amaarouk namens de Nijmegenaren de doelpuntenmaker. De Jupiler League-ploeg kreeg die stand in het vervolg niet meer van het scorebord af. NEC besluit de voorbereiding met een oefenduel met Levante, op 1 augustus. Een dag later is in Nijmegen de Open Dag voor de ploeg van trainer Ernest Faber.

SC Cambuur-Kasimpasa 1-2
In het Oostenrijkste Gallneukirchen, waar Cambuur op trainingskamp is, verzorgde Valmir Berisha het openingsdoelpunt. De van AS Roma overgekomen aanvaller scoorde in de zeventiende minuut. Omdat Andre Costa een kwartier voor tijd met een lob eveneens trefzeker was, leken de ploegen op een gelijkspel af te stevenen. Een oude bekende zorgde uiteindelijk dat Kasimpasa alsnog met de oefenzege aan de haal ging. Sanharib Malki, in het verleden uitkomend voor Roda JC, zag een uittrap van Harm Zeinstra via zijn voeten in het doel rollen. Vrijdag oefenen de Leeuwarders tegen het Duitse 1. FC Köln.

SC Heerenveen-Almere City FC 1-1
SC Heerenveen kwam in het Friese Wijnjewoude niet voorbij de Jupiler League-ploeg. Almere City FC kwam op slag van rust op voorsprong dankzij Norair Mamedov. In de tweede helft zorgde Younes Namli na ruim een uur spelen nog wel voor de 1-1, maar verder kwam de ploeg van Dwight Lodeweges niet.

Heracles Almelo-FC Oss 2-1
In Tubbergen leek ook Heracles Almelo genoegen te moeten nemen met een gelijkspel tegen een ploeg uit de Jupiler League. Ilias Bel Hassani zorgde voor een vroege voorsprong, maar dankzij een rake kopbal van Oss-aanvoerder Dennis Janssen stond het tot de 87ste minuut 1-1. Drie minuten voor het einde zorgde Bel Hassani met zijn tweede goal alsnog voor een zege.

Klik hier voor de eerdere resultaten van de vier genoemde Eredivisie-clubs in de voorbereiding.