Oefenzege Sunderland dankzij goal Lens en misser Benschop

Reacties

Sunderland heeft vertrouwen getankt voor de start van de Premier League. Nieuwkomer Jeremain Lens bezorgde de ploeg van manager Dick Advocaat tegen Hannover 96 een goede generale repetitie: 0-1. En dat was nodig ook. Charlison Benschop miste namens de Duitsers een strafschop.

Oefenzege Sunderland dankzij goal Lens en misser Benschop

Het oefenduel in Duitsland gold voor beide ploegen als laatste test voordat het seizoen écht van start gaat. Sunderland - waar ook Patrick van Aanholt meedeed - begint de Premier League volgende week zaterdag met een uitwedstrijd bij Leicester City, Hannover - met invaller Charlison Benschop - neemt het een dag later in het kader van de DFB-Pokal op tegen Hessen Kassel. Aan het onderlinge duel van zaterdag hielden The Black Cats het beste gevoel over.

Lange tijd leken beide ploegen te gaan afsluiten op 0-0. Maar dat was buiten de van Dinamo Kiev overgekomen Lens gerekend. De Nederlandse aanvaller maakte eerder deze week zijn debuut, hetgeen hem al veel lovende woorden opleverde, tegen de Duitse middenmoter tekende hij een kwartier voor tijd voor de winnende treffer. Met een schot in de korte hoek verraste hij keeper Ron-Robert Zieler.

In de allerlaatste minuut had Benschop nog dé kans op de gelijkmaker. Hij kreeg een wel erg goedkope penalty en besloot de bal zelf te nemen. Met zijn veel te zwakke pingel bracht hij Sunderland-goalie Costel Pantilimon echter niet in gevaar, waardoor Lens de matchwinner werd. Met zijn goal bezorgde hij niet alleen zichzelf een opsteker, ook voor zijn ploeg kwam het uitstekend uit.

Net als aartsrivaal Newcastle United kende Sunderland namelijk een weinig verheffende oefencampagne. Zo waren er nederlagen tegen niet bepaald aansprekende tegenstanders als Sacramento Republic (1-0), Pachuca (3-1) en Doncaster Rovers (2-0). Tegen Toronto FC (2-1) en Darlington 1883 (4-2) werd wél gewonnen. Door de zege van zaterdag kan Advocaat met iets meer vertrouwen toeleven naar de seizoensouverture.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.