Oefenzege Spanje met handvol debutanten tegen Servië

Spanje heeft in het Zwitserse Sankt-Gallen de oefenwedstrijd tegen Servië gewonnen. De ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque (foto) zegevierde met een handvol debutanten (2-0).

Oefenzege Spanje met handvol debutanten tegen Servië

De Spaanse internationals van Barcelona kwamen vrijdag nog in actie in de finale van de Copa del Rey (3-0 winst tegen Athletic de Bilbao) en ontbraken derhalve. Hetzelfde gold voor het Chelsea-duo Fernando Torres en Juan Mata. Zij wonnen onlangs de Champions League.

Hierdoor maakten Beñat (Real Betis), Benfica-middenvelder Javi García en Atlético Madrid-spelers Juanfran, Álvaro Dominguez en Adrián hun debuut. Laatstgenoemde luisterde zijn eerste optreden op met een doelpunt, halverwege de tweede helft. Even later tilde Santi Cazorla de stand vanaf elf meter naar 2-0.

Spanje, regerend Europees - en wereldkampioen, zit op het naderende EK in Polen en Oekraïne in groep C ingedeeld bij Italië, Ierland en Kroatië. Op 30 mei oefent de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque nog tegen Zuid-Korea, op 3 juni is China de tegenstander. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's