Oefenzege AZ in Arnhem, hoofdrol voor Gudmundsson

AZ heeft ook zijn vierde overwinning in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geboekt . FC Presikhaaf werd mede dankzij uitblinker Johann Berg Gudmundsson met 8-0 verslagen.

De 21-jarige IJslander was in Arnhem goed voor twee doelpunten en een assist. Het duurde bijna een half uur voordat de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op 0-1 kwam. Viktor Elm kon de bal binnenlopen na een hoekschop van Adam Maher. Maar nog voor rust liep AZ uit naar een ruimere voorsprong.

Etiënne Reijnen kopte een corner van Gudmundsson binnen en niet veel later maakte Erik Falkenburg de derde Alkmaarse treffer op aangeven van Roy Beerens. In de tweede helft was het de beurt aan Gudmundsson, die binnen een kwartier twee keer scoorde.

Daar bleef het niet bij, want in de laatste twintig minuten scoorde AZ nog drie keer. Steven Berghuis, Kevin Luckassen en Thom Haye bepaalden de eindstand op 0-8. De laatste treffer was een schot vanuit de middencirkel. FC Presikhaaf kreeg nog een kans om de eer te redden, maar doelman Hobie Verhulst stopte kort voor tijd een strafschop van de thuisclub. Foto: VI Images