Oefenzege Ajax mede door twee eigen treffers Emmen

Ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen leverde een overwinning op voor Ajax. Jupiler League-club FC Emmen werd met 5-0 verslagen door de Amsterdammers.

Al voor rust maakte de ploeg van trainer Frank de Boer het verschil. Waar dezelfde oefenwedstrijd in de zomer van 2011 eindigde in een benauwde 1-0 zege (door een doelpunt van André Ooijer) wist Ajax nu in de eerste helft al drie keer tot scoren te komen.

Kelvin Maynard opende in de zevende minuut de score door in eigen doel te koppen, waarna Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong ook in het eerste bedrijf scoorden. Na rust kregen jeugdspelers de kans en scoorde Ajax nog twee keer: Davy Klaassen kort na rust en Michal Mravec (eigen doelpunt) kort voor tijd.

Voor Ajax betekende het de derde overwinning in de voorbereiding. Eerder werden SV Huizen (1-3) en VV Oldenzaal (0-11) verslagen. Woensdag is SC Veendam de volgende tegenstander. Foto: VI Images