Oefennederlaag geeft Ajax stof tot nadenken

De tweede oefenwedstrijd van Ajax heeft een nederlaag opgeleverd. In Hardenberg was FC Nordsjælland, dat vorig seizoen zesde werd in de Deense Superliga, met 3-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Het oefenduel met Nordsjælland stond voor Ajax in het teken van het verfijnen van de speelwijze met een nummer tien. Die rol werd aanvankelijk toebedeeld aan Donny van de Beek. Al snel werd duidelijk dat er voor trainer Frank de Boer nog genoeg werk aan de winkel is in aanloop naar de cruciale wedstrijden in de voorronde van de Champions League.

In de zevende minuut kwamen de Denen namelijk al op voorsprong toen Marcus Ingvartsen een vrije trap achter keeper Jasper Cillessen werkte. Na een fout van Nick Viergever voegde David Karlsson daar een tweede goal aan toe.

Bakker
Pas in de tweede helft beet Ajax voor het eerst in aanvallend opzicht een beetje van zich af. Op de counter waren de beste mogelijkheden echter opnieuw voor Nordsjælland, dat via Karlsson nogmaals toesloeg: 0-3. Invaller Danny Bakker redde tien minuten voor tijd nog enigszins de eer met een geplaatst schot: 1-3.

Later op de avond (aftrap 19.30 uur) werkt Ajax zijn tweede oefenduel van de dag af. Dan is in Epe het Griekse Panathinaikos de tegenstander. Vorige week speelde Ajax in zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-2 gelijk tegen Dinamo Moskou.

Opstelling Ajax: Cillessen (46. Onana); Van Rhijn (75. Dankerlui), Veltman (46. Savastano), Heitinga (75. Vissie), Viergever (75. Warmerdam); Gudelj (75. El Mahdioui), Van de Beek (75. Bakker), Andersen (60. Duarte); Muric (75. Acolatse), El Azzouzi (60. Hendriks), Kishna (46. Cerny).