'Oefenduel PSV en Achilles '29-Willem II gemanipuleerd'

Reacties

Volgens Federbet, een overkoepelende organisatie die melding maakt van verdachte gokpatronen, zijn dit jaar mogelijk twee wedstrijden van Nederlandse clubs het slachtoffer geweest van matchfixing. Het gaat om de wedstrijden Achilles '29 - Willem II en PSV – Lokomotiv Plovdiv.

'Oefenduel PSV en Achilles '29-Willem II gemanipuleerd'

PSV won op 9 januari in 2014 met 3-0 van de Bulgaarse club in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft (foto). Volgens Federbet is het duel van de Eindhovenaren verdacht, omdat er te veel op die oefenwedstrijd is gewed. Dat staat in het jaarlijkse rapport dat de anti-matchfixingorganisatie naar buiten heeft gebracht.

Ook de 5-1 overwinning van Willem II op Achilles '29 van 20 oktober vorig jaar is volgens Federbet verdacht. Er zou bovenmatig veel geld ingezet zijn bij wedkantoren op een overwinning van Willem II met meer dan twee doelpunten verschil en op een totaal van vier of meer doelpunten in deze wedstrijd.

Gemanipuleerde duels in de grote West-Europese topcompetities zijn nog altijd zeldzaam. Alleen de Serie A-wedstrijd van 18 mei tussen Catania en Atalanta Bergamo (2-1) geldt als verdacht. Ook zijn er in totaal negen voorrondewedstrijden uit de Champions League en de Europa League die mogelijk niet door de beugel kunnen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.