Odense hoopt vat te krijgen op positiespel FC Twente

Voetbal International volgt de drie Nederlandse clubs in de Europa League op de voet. Donderdagavond neemt FC Twente het in Enschede op tegen Odense BK (21.05 uur).

Odense hoopt vat te krijgen op positiespel FC Twente


FC TWENTE
Vorm Mocht Fulham donderdag winnen van Wisła Kraków (de andere ontmoeting in Groep K) en FC Twente doet hetzelfde tegen Odense BK dan zijn de Tukkers al geplaatst voor de tweede ronde van de Europa League. Een grote stap werd gezet twee weken geleden in Denemarken toen Odense BK met 4-1 werd geklopt.

Na die wedstrijd speelde FC Twente nog drie wedstrijden. In de competitie volgde ontmoetingen FC Groningen en PSV die allebei in een remise eindigde. In de KNVB-bekercompetitie had de ploeg moeite met de amateurs van SC Genemuiden en won met 4-3. Op de ranglijst van de Eredivisie staat FC Twente gedeeld tweede met PSV. Zes punten achter koploper AZ.

Opvallend Co Adriaanse, coach van de Tukkers, verraste zaterdag in de topper tegen PSV (2-2) door met een extreem aanvallende ploeg de wedstrijd aan te vangen. Tegen de Brabanders stuurde hij vijf aanvallers het veld in. Wat de eigenwijze oefenmeester tegen de Denen van plan is, is niet bekend. Een ding lijkt zeker: verdedigen is niet besteed aan de Amsterdammer en met de 4-1 uitzege tegen hetzelfde Odense BK in het achterhoofd, mag verondersteld worden dat doelpunten maken de prioriteit krijgt boven het voorkomen van treffers.

Afwezigen Janko (hamstring), Kuiper (knie)

ODENSE BK
Vorm De nederlaag tegen FC Twente twee weken geleden, heeft Odense BK geen goed gedaan. In de competitie gingen de laatste twee wedstrijden verloren. Aalborg BK (1-2) en FC Kopenhagen (1-3) waren te sterk voor de huidige nummer zeven van de Deense ranglijst.

'We moeten zien te voorkomen dat FC Twente hun positiespel gaat spelen, want daarin zijn ze echt gevaarlijk', weet coach Henrik Clausen. Verdediger Chris Sørensen is zich ervan bewust dat Odense een punt en het liefst drie moet halen om zicht te houden op de tweede ronde. 'De hele ploeg kijkt heel erg uit naar deze wedstrijd. We moeten effectief spelen en echt ons topniveau halen als we een resultaat willen boeken.'

Opvallend Twee spelers van Odense BK hebben een verleden in de Eredivisie. Verdediger Timmi Johansen speelde twee seizoenen bij SC Heerenveen maar kon zich niet ontpoppen tot een vaste waarde in Friesland. Aanvaller Morten Skoubo speelde voor FC Utrecht en vorig seizoen nog voor Roda JC. Johansen kwam in zijn Nederlandse tijd één keer uit tegen de Tukkers en verloor met 2-1. Skoubo had drie ontmoetingen met FC Twente. Een wedstrijd ging verloren (2-1) en twee remises (0-0 en 1-1). De spits scoorde niet.

Afwezigen geen

<br /><br /> Naast Odense BK trof FC Twente ooit drie andere Deense ploegen in Europees verband. In 1972 was BK Frem geen partij in de tweede ronde van de UEFA Cup (4-0 en 5-0) en ook Vejle BK maakte in 1978 in de kwartfinale van de Europa Cup II weinig kans. 4-0 en 3-0 waren nu de duidelijke cijfers in het voordeel van Twente. In 1997 had de club meer moeite met AGF Aarhus. In de return is Enschede bleef het 0-0, zodat het doelpunt van Anti Sumiali in de heenwedstrijd (1-1) goud waard bleek. Odense ontmoette in de groepsfase van de UEFA Cup in 2006 SC Heerenveen en won met 2-0 in het Abe Lenstra Stadion.

Datum Wedstrijd Uitslag
10-03-2011 FC Twente - Zenit (EL) 3-0
14-04-2011 FC Twente - Villarreal (EL) 1-3
26-07-2011 FC Twente - FC Vaslui (CL) 2-0
16-08-2011 FC Twente - Benfica (CL) 2-2
29-09-2011 FC Twente - Wisla Krakow (EL) 4-1


Bekijk hier al onze video's