Ødegaard zegt stage bij Ajax af en is op weg naar Real

Reacties

Martin Ødegaard heeft Ajax onlangs laten weten af te zien van de trainingsstage met de selectie van trainer Frank de Boer. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Real Madrid de komst van het Noorse supertalent bekend maakt.

Ødegaard zegt stage bij Ajax af en is op weg naar Real

Maandagavond meldde het Noorse dagblad DT namelijk al dat de zestienjarige Ødegaard zijn ja-woord heeft gegeven aan De Koninklijke. Het wachten is nu op een akkoord tussen Real Madrid en zijn huidige Noorse werkgever Strømsgodset IF.

Daarmee lijkt de Spaanse topclub de strijd met onder meer Barcelona, Manchester United, Bayern München, Liverpool én Ajax te hebben gewonnen. De piepjonge international zou aanvankelijk in Amsterdam meetrainen, maar zover komt het dus niet. Hoofd opleidingen Wim Jonk reisde eerder al af naar Noorwegen om met de ouders van Ødegaard te praten over een eventuele toekomst in de Amsterdam Arena.

Advies
Behalve Jonk adviseerden ook enkele ex-spelers van Ajax de Noor om voor Ajax te kiezen en dan pas de overstap te maken naar een absolute topclub zoals Real Madrid. Andre Bergdølmo sprak met zijn landgenoot over zijn nabije toekomst. 'Ik heb gezegd dat-ie naar Ajax moet gaan. Daar krijg je als jong talent gegarandeerd een kans', zei de voormalige verdediger onlangs al tegen Voetbal International.

Maar ook Michael Laudrup, een van de beste Deense voetballers ooit, adviseerde de talentvolle middenvelder van Strømsgodset IF om naar Amsterdam te verkassen. Laudrup speelde niet alleen voor Ajax, maar ook in het shirt van Real Madrid en Barcelona.

Ondanks alle bezoekjes aan de diverse topclubs, het perspectief op speeltijd bij Ajax en het dringende advies van de Noorse bondscoach Per-Mathias Høgmo om voor de Amstersdammers te kiezen, is Ødegaard dus op weg naar Real. De Spanjaarden zijn inmiddels al in onderhandeling met Strømsgodset, dat naar verluidt drie miljoen euro ontvangt voor de aanvallende middenvelder.

Ødegaard debuteerde op vijftienjarige leeftijd in de nationale ploeg van Noorwegen en maakte een dermate sterke indruk dat de gehele Europese top hem wilde vastleggen. Overigens gaat Ødegaard trainen met de hoofdmacht, maar is het plan om hem in eerste instantie wedstrijden te laten spelen in Real Madrid Castilla, dat in de Derde Divisie speelt. De vader van het supertalent zal een functie krijgen in de Madrileense jeugdopleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.