Ødegaard in gezelschap Van Nistelrooy en Huntelaar

Reacties

Met zijn transfer naar SC Heerenveen treedt Martin Ødegaard in de voetsporen van Ruud van Nistelrooy en Klaas-Jan Huntelaar als spelers die zowel de Friezen als Real Madrid dienden.

Ødegaard in gezelschap Van Nistelrooy en Huntelaar

Voor beide Nederlanders was Heerenveen een van de eerste haltes op een route die zou leiden naar absolute topclubs, waaronder Real Madrid.

Overigens genoot Gonzalo García García een deel van zijn opleiding bij De Koninklijke zonder een duel in de hoofdmacht te spelen, waarna hij later in zijn loopbaan, tussen 2006 en 2008, voor SC Heerenveen uitkwam.

Ødegaard wordt de 31ste Noor in de Eredivisie en de negende in dienst van SC Heerenveen. Eerder speelden Daniel Berg Hestad, Christian Grindheim, Thomas Holm, André Hanssen, Børre Meinseth, Tarik Elyounoussi, Morten Thorsby en Magnus Wolff Eikrem voor de Friezen.

Hallvar Thoresen, de meest succesvolle Noor in de ruim zestigjarige geschiedenis van de Eredivisie, verdedigde de kleuren van FC Twente en PSV. Met 152 goals is Thoresen de meest productieve buitenlander ooit in de vaderlandse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.